Koop eens je eigen boom langs fietspad Aalbeke-Menen

Kinderen leren zorg dragen voor bomen en struiken. We zien op de foto ook het fietspad dat tot in Menen zal lopen. © EDB
Redactie KW

De eerste zaterdag van maart – 3 maart dus – organiseert Avanco een plantdag voor bomen in Aalbeke. Naast een fietspad worden er over een afstand van 420 meter bomen geplant. Deze bomen kunnen worden gesponsord.

“Vele mensen die gedurende de winter aan activiteiten kwamen deelnemen, waren vragende partij om een boom te sponsoren. Voor het symbolische bedrag van 25 euro zal een boom eigendom van een bepaalde persoon of kindje zijn“, legt Aaron Vanneste van het evenementenbureau Avanco Adventure & Events uit.

Zorg dragen

Op het privéterrein van Avanco loopt een fietspad dat voor iedereen opengesteld wordt. “Het fietspad zal naar Menen lopen. Op zaterdag 3 maart zullen we langs het pad zomereiken planten”, legt Aaron Vanneste uit. “Iedereen is welkom om mee te helpen planten, en wie dat wenst, kan zijn of haar eigen boom sponsoren. Het is ons niet om het geld te doen maar het lijkt me leuk als je later komt fietsen of wandelen en je je eigen boom tegen komt.”

Kinderen zullen hun eigen boom ook wel speciaal vinden en die meer appreciëren. Soms kraken ze zomaar takken van struiken of kleine bomen af, maar eens je een tak afkraakt, kan dit sommige bomen belemmeren om groot te worden. Als ze zelf een boom hebben, leren ze beter zorg dragen voor wat geplant wordt, en bij uitbreiding voor de natuur in het algemeen.”

Ondertussen werden er al 15.000 bomen geplant, waaronder een 1.000-tal grote. “Door grote bomen tussen de struiken te plaatsen zal alles sneller dichtgegroeid zijn. De bomen zullen boven de struiken uit steken.”

Ludiek

Het idee om bomen te planten kwam er eerder op een ludieke manier. “Ik rijd met enkele vrienden met bromfietsen rond en voor mijn verjaardag kreeg ik van die vrienden een waardebon voor vier bomen. Toen mensen zelf vroegen om bomen te sponsoren, heb ik de twee zaken aan mekaar gelinkt. Dat leek me een goed idee”, wil Aaron nog kwijt.

(Els Deleu)

Wie een boom wenst te sponsoren, kan contact opnemen met avancokortrijk@gmail.com en het bedrag van de boom/bomen overschrijven, zodat men bij Avanco weet hoeveel bomen moeten worden besteld. Wie bereid is om ook zelf een of meerdere bomen te helpen planten, kan via dezelfde mail laten weten. Vele handen maken het werk licht. Iedereen is welkom.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier