Kleinvee West lokt meest zeldzame rassen naar Menen

Het bestuur van Kleinvee West hoopt veel bezoekers te mogen verwelkomen. Op de foto zien we Freddy Desmet, Filip Vierstraete, voorzitter Erik Vanhee, Daniël Werbrouck en Mark Vanhee. © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert Kleinvee West Menen voor de zesde keer zijn jaarlijkse kleinveetentoonstelling. Deze tentoonstelling is een unieke gelegenheid om zeldzame en soms oeroude rassen te bewonderen.

“Het is niet alleen onze zesde editie, het is intussen ook de tweede keer dat we deze tentoonstelling in zaal de Koekuit mogen organiseren. De laatste jaren was dit altijd in Roeselare, maar de Koekuit is voor ons én de dieren de meest geschikte plaats. Het is er heel proper en natuurlijk verlicht. Dit is héél belangrijk omdat zo de kleuren van de geëxposeerde dieren zo heel goed tot hun recht komen”, zegt een van de organisatoren Filip Vierstraete.

Kleinvee West Menen is een jonge clubvereniging van en voor kleinveeliefhebbers. “We organiseren ieder jaar een tentoonstelling. De tentoonstelling duurt drie dagen en vrijdag begint deze al om 16 uur. Vrijdagmorgen worden de dieren volgens de opgelegde standaarden van een keuring, door elf keurmeesters elk apart gekeurd. Zondag worden dan de prijzen uitgereikt aan de fokkers met de mooiste dieren”, aldus organisator Daniël Werbrouck.

Kampioenschap

Er is ook apart kampioenschap van de Cauchoisduif met inzendingen vanuit België en Frankrijk. “Tijdens de tentoonstelling van meer dan 600 raskippen, sierduiven, raskonijnen, cavia’s, eenden, kalkoenen, watervogels en parkvogels, enz… zullen de bezoekers ook elk dier kunnen bewonderen met hun persoonlijke beoordelingskaart, waarop hun gebreken en talenten vermeld zullen worden”, weet Filip.

Er zal ook een bar zijn met drank en broodjes en naast de expositiezaal zullen de kinderen zich kunnen uitleven op de speeltuigen en klimrekken, dicht bij het aanpalend voetbalveld.

“We verwachten toch een 500-tal bezoekers. De toegangsprijs bedraagt slechts drie euro en met dit bedrag hopen we altijd rond te komen om volgend jaar opnieuw onze kleinveetentoonstelling te kunnen organiseren”, besluit voorzitter Erik Vanhee. (Nicolas Verhaeghe)

Expo op vrijdag 19 oktober van 16 tot 19 uur, zaterdag 20 oktober van 9 tot 18 uur en zondag 21 oktober van 9 tot 16 uur in zaal De Koekuit, Hogeweg 312. Prijs: 3 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier