Inhuldiging nieuw natuurgebied tussen Oeselgem en Zulte

15/05/18 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:50

Recent kocht Natuurpunt tussen Leie en Schelde, samen met Natuurpunt De Torenvalk een waardevolle stukje oude-Leie-kronkel. Onder het motto 'onbekend, maar niet meer onbemind', trakteert de vereniging allen op Pinkstermaandag 21 mei op een inhuldigingwandeling en een drankje.

Inhuldiging nieuw natuurgebied tussen Oeselgem en Zulte

Tijdens een educatieve wandeling leer je alles over de rijke geschiedenis van het gebied. Je bekijkt het landschap vanuit een natuur- en cultuur-historische bril (of verrekijker) en leert zo waarom het belangrijk is zo'n landschappen te beschermen. Immers waar voorheen de vrachtschepen voeren en vlas geroot werd, hebben watervogels nu het gebied geclaimd, met succes! "Nog tijdens de voorbereidende wandeling, schoot een ijsvogel ons rakelings voorbij", getuigt Hannes Buyle, mede-organiserend bestuurslid. "Hij leek ons wel te bedanken voor het ontfermen over z'n kostbare habitat. Want hoewel deze ijsvogel dit zelf zo niet in het snotje zal hebben, is de bescherming van een stukje Oude Leie een strategische steen in een groter plan van rivierherstel Leie", weet Hannes.

Het natuurgebiedje situeert zich op de grens tussen Zulte en Oeselgem, halverwege het centrum en de Vierschaar. Omwonenden, betrokkenen en geïnteresseerden zijn welkom. Na de wandeling biedt Natuurpunt een plaatselijk drankje aan en kan kennis gemaakt worden met de afdelingen en de aanwezige waterdiertjes. Met behulp van een telescoop kan je over het omringende landschap turen.

Natuurpunt tussen Leie en Schelde bekommert zich over de natuur in Zulte, Deinze en Nazareth. De vereniging, met meer dan 900 leden, wil het eerste aanspreekpunt zijn voor alle vragen en bekommernissen aangaande de lokale natuur. Bovendien is de afdeling één van de meest actieve van het land met een jaarprogramma van zo'n 50 activiteiten die mikken op een breed publiek. De volledige activiteitenkalender kan je raadplegen op de website www.natuurpunttussenleieenschelde.be.

Praktisch

Start: 21/05 om 14 uur op de parking achter de kerk van Oeselgem, aan het Leieheem

Afstand: ongeveer 4 km

Meebrengen: waterdichte schoenen zijn aangeraden (afhankelijk van het weer)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!