Ieper vervangt zieke bomen in de binnenstad

© EG
Redactie KW

Eind november en begin december zal de Ieperse groendienst 43 zieke paardenkastanjebomen vellen op verschillende plaatsen in de binnenstad. Dat gebeurt voor de veiligheid.

De paardenkastanjes hebben paardenkastanje-mineermot en de bloedingsziekte. De bloedingsziekte tast namelijk de houtstructuur van de boom aan. Er kunnen makkelijker takken afbreken en in het ergste geval sterft de boom. Heel zieke bomen moeten dus verwijderd worden. Maar er wordt niet zomaar gekapt: stad Ieper en de groendienst willen zoveel mogelijk bomen behouden in de binnenstad. Daarom worden enkel de zwaarst aangetaste paardenkastanjes verwijderd. De minder aangetaste bomen die geen gevaar vormen voor de veiligheid, blijven staan en worden dan ook zeer regelmatig gecontroleerd. En de gerooide bomen worden zo snel mogelijk vervangen door nieuwe exemplaren van een geschikte boomsoort.

De werken worden ingepland over een periode van drie weken. Per locatie zal nooit langer dan een week worden gewerkt. Maar door de werken kan er hier en daar wel wat hinder zijn. Zo zal de Plumerlaan bijvoorbeeld tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer en zullen er op andere plaatsen parkeerverboden worden uitgezet. Er worden ook bomen gerooid in de Ligywijk, op het Gezelleplein, op ‘t Zaalhof, op de vestingen en op het einde van de Masscheleinlaan.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier