Houtmarkt in Kortrijk wint openbaargroen-award

© JVGK
Redactie KW

De VVOG-wedstrijd Groene Lente reikt een speciale award uit aan een openbaargroen-project dat gerealiseerd werd met een opvallende inbreng van een professionele tuinaannemer. Dit jaar gaat de prijs naar de Houtmarkt in Kortrijk. De aanleg ervan gebeurde door LVR Groenonderneming in Tielt.

Met de openbaargroen-award willen VLAM en VVOG het maatschappelijk belang van openbaar groen in de kijker stellen en wijzen op de meerwaarde van een professionele aanpak door een tuinaannemer. De award werd op 19 december uitgereikt op de Finale Groene Lente in Hamont-Achel. De prijs ging naar de Houtmarkt in Kortrijk, dat is een nieuwe groenstructuur die de verbinding maakt tussen de het Begijnhofpark en ‘t Plein. Het is een groenzone bij een nieuw rusthuis en een nieuwe ondergrondse parking. Het ontwerp heeft als uitgangspunt een echte belevingsruimte te maken van de nieuwe groene corridor. De groene zone kreeg de vorm van een blad en voorziet naast groene elementen twee grote doorlopende houten banken en een podium.

Plantencheques

Sinds oktober 2016 is het project afgewerkt en is de beleving op het plein sterk toegenomen. De buurtbewoners zijn tevreden dat parkeren nu ondergronds moet gebeuren, zodat er meer ruimte is voor ontmoeting en ontspanning in een rustig en groen kader. Tijdens de werken werden ze op geregelde tijdstippen geïnformeerd en konden ze ook de werf komen bezoeken. Kortrijk krijgt voor dit knappe project een bordje ‘Winnaar Openbaargroen-award 2018’ en 300 euro aan plantencheques.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier