Hondenbaasjes vragen sluiting De Poezelhoeve in Boezinge

22/06/18 om 16:00 - Bijgewerkt om 14:29

Enkele hondenliefhebbers beschuldigen De Poezelhoeve van broodfokkerij. Aanleiding is het sterven van enkele hondenpups uit de handelskwekerij. Natascha Callemeyn uit Ingelmunster en Cédric Verhulst uit Geluwe doen hun verhaal, maar uitbater Manolito Van Den Bergh verweert zich tegen de beschuldigingen.

De Facebookgroep 'Broodfokkerij Poezelhoeve - getuigenissen' staat nog maar online sinds 13 juni, maar wist tegen woensdagavond al 1.250 leden te verzamelen. Een tiental van hen getuigt. Natascha Callemeyn (40) uit Ingelmunster is één van hen. "Ik kocht mijn border collie Heike op 4 december", vertelt ze. "Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht. Na een week kreeg Heike echter diarree. Meteen gingen we naar de dierenarts, waar er enkele tests werden gedaan. 's Anderendaags kreeg ik te horen dat ze besmet was met het parvovirus, een besmettelijke ziekte die de ingewanden van de pups aantast. Dezelfde dag moesten we haar laten inslapen. Normaal moeten puppy's gevaccineerd worden tegen de ziekte, maar bij De Poezelhoeve is dat blijkbaar niet gebeurd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!