Het krioelt van de wespen: "Laat de nesten met rust, bel de brandweer!"

03/08/18 om 07:10 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 14:28

Ze zijn er vroeger dan anders. En met meer. Met veel meer. Wespen. Brandweerploegen in de hele provincie hebben het bijzonder druk met de steekgrage beestjes. Brandweerzone Fluvia (Kortrijk-Waregem-Menen) heeft in juli bijna 2.400 nesten verwijderd: vier keer zoveel als vorig jaar. En elders in de provincie is het al niet veel beter. De wespenplaag is een van de 'nevenwerkingen' van de uitzonderlijk warme en droge zomer. Wij trokken onze stoute schoenen (en een imkerpak) aan en gingen mee op wespenjacht met de vrijwillige brandweer van Waregem.

Meer dan 30 wespennesten per dag verwijderden Willem Degroote en zijn acht collega's van de vrijwillige brandweer in Waregem deze week. "We werken van 8 uur 's ochtends tot 21 uur 's avonds en nog geraken we soms niet klaar met onze ronde", vertelt hij. "Deze week gaan we zelfs op zaterdagvoormiddag op pad om alle wespennesten te kunnen verwijderen. Dat moet snel gebeuren want hoe langer je die laat zitten, hoe groter het probleem wordt."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!