Gaia verzamelt hand- én poottekeningen voor verbod op experimenten op honden en katten

Redactie KW

Gaia nodigt viervoeters én hun baasjes uit om massaal hun poot- en handtekening te zetten onder de ‘Pootitie’ tegen proeven op honden en katten.

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft woensdagmiddag op de Blankenbergse zeedijk campagne gevoerd tegen proeven op honden en katten. “Niet dat we wetenschappelijke experimenten met muizen en ratten goedkeuren”, benadrukte Ann De Greef van GAIA. “Maar we moeten érgens beginnen, en honden en katten zijn nu eenmaal de dieren die het dichtst bij de mensen staan.”

De activisten overtuigden op de zeedijk viervoeters en baasjes om samen hun hand- en poottekening te zetten onder de ‘Pootitie’, een petitie waarmee GAIA een verbod op de proeven wil afdwingen. Volgens Ann De Greef geeft de organisatie op die manier een stem aan 78% van de West-Vlamingen. “Volgens onze recente enquête die we lieten uitvoeren door IPSOS, gaan al die mensen ermee akkoord dat proeven op honden en katten niet meer van deze tijd zijn“, zegt ze. ‘Pootitie’ is volgens De Greef de allereerste petitie ooit, die ook door viervoeters getekend kan worden.

Gaia verzamelt hand- én poottekeningen voor verbod op experimenten op honden en katten
© Getty Images/iStockphoto

Pascale Verdonck zette haar krabbel naast de poot van Queeny, haar éénjarige shihtzu. “Mij moet je niet vertellen dat dieren vaak schandelijk misbruikt worden: wij hebben Queeny van de dood gered. Zo’n petitie teken ik dan ook zonder aarzelen”, aldus Pascale.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier