Festival Dranouter wint duurzaamheidsprijs van OVAM, ook Ieperfest in de prijzen

19/10/17 om 21:01 - Bijgewerkt om 20:59

De GroeneVent Awards van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) voor de duurzaamste evenementen van Vlaanderen gaan dit jaar naar Dranouter, MiraMiro, Thé Dansant en Chap'eau.

Festival Dranouter wint duurzaamheidsprijs van OVAM, ook Ieperfest in de prijzen

Dat heeft OVAM donderdagavond bekendgemaakt. Hardcorefestival Ieperfest krijgt dan weer een lifetime achievement award voor jarenlange, volgehouden inspanningen.

"Een festival met een uitgestippeld milieubeleid was twintig jaar geleden een curiosum, tien jaar geleden een voorloper en vandaag is het een vanzelfsprekendheid", vindt Henny De Baets, administrateur-generaal van OVAM. Dit jaar waren er dan ook 70 organisaties die een kandidatuur indienden voor een van drie categorieën: kleine (tot 3.000 bezoekers), middelgrote (tot 15.000) en grote (meer dan 15.000) evenementen. De winnaars krijgen respectievelijk 1.000, 3.000 en 6.000 euro.

Bij de grote evenementen gaat de award dit jaar naar folkfestival Dranouter, dat tijdens de jongste editie een mobiel rietveld gebruikte voor een deel van de waterzuivering. Crammerock en Sfinks waren de twee medegenomineerden. In de middelgrote categorie won MiraMiro, een evenement tijdens de Gentse Feesten op de site van de Sint-Baafsabdij, voor Cactus en De Internationale 2-daagse van Vlaanderen.

Bij de kleine evenementen was er een ex aequo tussen Chap'eau, dat elk jaar ergens anders plaatsvindt en ondanks die logistieke uitdagingen toch veel aandacht heeft voor milieu en duurzaamheid, en Thé Dansant, een dance-event dat vijf keer per jaar op unieke locaties zoals zandgroeves of leegstaande kloosters georganiseerd wordt. Hier waren de andere genomineerden het Irie Vibes Roots Festival (Kortemark), Quondam (Berlaar), Kleinhouse (Antwerpen) en Release (Borgloon).

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!