Droog en koud begin van de week

07/01/18 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:44

Zondagnamiddag wordt het droog met opklaringen in het noorden en noordwesten. Elders vaak bewolkt met maxima rond 2 of 3 graden en een strakke, snijdende noordoostenwind. Zondagnacht wordt droog met minima tussen 0 en 2 graden. Dat meldt het KMI.

Droog en koud begin van de week

© BELGA

Maandag eerst veel wolken, later meer opklaringen. Het blijft droog met maxima van 2 graden in de Hoge Venen, rond 4 of 5 graden in het centrum tot 6 graden in het uiterste zuiden. Ook maandagnacht blijft het droog met soms brede opklaringen. De minima schommelen tussen 0 en +2 graden.

Dinsdag is het eerst droog met opklaringen en wolken. Vanaf het zuidwesten neemt de bewolking toe en op het einde van de namiddag of 's avonds valt er motregen of lichte regen nabij de Franse grens. Maxima liggen tussen 4 en 8 graden. Dinsdagnacht valt er overal lichte regen.

Woensdag wordt grijs weer met periodes van lichte regen of motregen. Het is vrij zacht met maxima van 5 tot 8 graden. Donderdag blijft het mogelijk meestal droog, maar vaak ook zwaarbewolkt. Maxima van 4 tot 7 graden. Vrijdag blijft het droog met wolken en opklaringen. 's Ochtends vriest het licht in de Ardennen.

Zaterdag wordt het droog met vrij veel bewolking, met maxima van 2 tot 6 graden. Zondag bewolkt met meer kans op regen vanaf het westen. Maxima tussen 3 en 7 graden.

Het KMI signaleert ongunstige voorwaarden voor het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. (Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!