Dolfijn Beachie overleden in dolfinarium Brugge

Het dier stierf aan een slagaderbreuk in de sinus. © WK
Redactie KW

Zondag is in het dolfinarium van Boudewijn Seapark heel onverwacht mannetjesdolfijn Beachie overleden. De oorzaak was een gesprongen ader in de luchtholte.

“Beachie is zondag totaal onverwacht overleden ten gevolge van een gesprongen adertje in de luchtholte. Die holte kan je vergelijken met de sinussen bij mensen”, meldt woorvoerdster Geertrui Quaghebeur. Vorig jaar nog is Beachie vader geworden van de kalfjes Moana en Ori. Hij was 33 jaar.

“Zo’n gesprongen ader is iets waar je niets aan kan doen, en je kan het ook niet zien aankomen. Beachie was in feite kerngezond, onze dolfijnenverzorgers zijn hier dan ook erg door aangedaan”, aldus Quaghebeur.

Beachie komt eigenlijk van het dolfinarium in Harderwijk, het Nederlandse zusterbedrijf van Boudewijn Seapark. “In 2010 werd hij naar ons dolfinarium overgebracht om voor nakomelingen te zorgen in het kader van een Europees voortplantingsprogramma. Omwille van zijn respectabele leeftijd, waren er plannen dat hij binnenkort naar Harderwijk zou terugkeren”, aldus nog Geertrui Quaghebeur. Voor het fokprogramma wordt voorlopig geen nieuwe mannetjesdolfijn naar Brugge gehaald. “Enerzijds omdat er met Moana en Ori recent nog twee babydolfijntjes geboren zijn, anderzijds omdat we ook nog mannetjesdolfijn Kite hebben. Al is die nu wellicht nog niet geslachtsrijp”, besluit Quaghebeur.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier