Dentergem plaatst tijdelijke camera’s aan glasbollen in strijd tegen zwerfvuil

Redactie KW

Afvalintercommunale IVIO startte vorig jaar met zo’n proefproject in Tielt en rolt het nu uit over zijn elf gemeentes. Bedoeling is om sluikstorters een halt toe te roepen.

Stad Tielt startte begin vorig jaar al met een proefproject waarbij verplaatsbare camera’s op sluikstortgevoelige plaatsen overtreders moesten helpen identificeren. Het project wierp zijn vruchten af en dus vindt het naast Tielt straks ook doorgang in Dentergem, Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem en Ruiselede. “De praktische afhandeling gebeurt door IVIO,” weet Dentergems burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht). “Er moet in verband met de privacywetgeving ook duidelijk een bordje staan dat personen er gefilmd worden. Dus dit heeft een ontradend effect. Wie toch volhardt en sluikstort kan nadien via de beelden getraceerd worden en kan een GAS-boete krijgen.”

De verplaatsbare camera zou ingezet worden in de Brouwerij- en Dentergemstraat in Markegem, de Brugstraat in Oeselgem, de Markegemsesteenweg en het Nellekenshof in Dentergem en de Kasteeldreef in Wakken.

(vadu – foto NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier