Damme waarschuwt bevolking voor... broedende buizerd

25/06/18 om 20:52 - Bijgewerkt om 20:50

Het stadsbestuur van Damme heeft een opvallende boodschap voor alle inwoners: ze vragen namelijk de omgeving langs het Schipdonkkanaal tussen Molentjes- en Jacxensbrug in Moerkerke te vermijden.

Damme waarschuwt bevolking voor... broedende buizerd

© Getty Images/iStockphoto

Reden: er broedt opnieuw een buizerd. De roofvogel viel in het verleden al verschillende mensen aan en is nu teruggekeerd naar dezelfde plaats om er te broeden. Dat noopt burgemeester Joachim Coens (CD&V) er toe om maatregelen te nemen. Langs de oever zullen bordjes geplaatst worden met een waarschuwing en tips om een aanval te vermijden. Zo is het een goede tip om ... al zingend te passeren. De waarschuwing is nog zeker tot augustus van kracht. "We willen vermijden dat wandelaars of lopers onverwachts worden aangevallen langs achter. De aanvallen zijn niet héél gevaarlijk, maar zorgen natuurlijk wel voor de nodige overlast. Wie trouwens een buizerd zou spotten, vragen we de politie te contacteren. Zo kunnen we ze allemaal in kaart brengen", aldus Coens.

Damme waarschuwt bevolking voor... broedende buizerd

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!