Damme neemt maatregelen tegen sluikstort langs mountainbikepad

26/06/18 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:45

De groendienst van de stad vond deze week tijdens geplande snoeiwerken om het pad berijdbaar te maken, een grote hoeveelheid tuinafval aan.

Damme neemt maatregelen tegen sluikstort langs mountainbikepad

Het stadsbestuur van Damme neemt maatregelen tegen het aanhoudende sluikstorten van tuinafval langs het mountainbikepad aan het Schipdonkkanaal in Moerkerke. De groendienst van de stad vond deze week tijdens geplande snoeiwerken om het pad bereijdbaar te maken, een grote hoeveelheid tuinafval aan. Daarbij ging het vooral om gras, takken en bladeren.

"Het is eigenlijk amper te vatten als je weet dat de mensen gratis en onbeperkt naar het containerpark kunnen. Dat is amper enkele minuten verder rijden", zegt de groendienst. In de omgeving van het mountainbikepad worden daarom nu borden geplaatst die waarschuwen dat het sluikstoren strafbaar is. Op het bord staat onder andere beschreven welke overlast het achtergelaten afval veroorzaakt voor de omgeving. Wie wordt betrapt, riskeert een GAS-boete van 250 euro.

(JVM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!