Brandweer Westhoek centraliseert wespenverdelging via e-loket en 'wespofoon'

18/05/18 om 20:02 - Bijgewerkt om 20:00

De bedoeling is dat mensen in de eerste plaats gebruik maken van het e-loket.

Brandweer Westhoek centraliseert wespenverdelging via e-loket en 'wespofoon'

© Getty Images/iStockphoto

"Het is de bedoeling dat het e-loket en de wespofoon alle andere mogelijke kanalen waarlangs wespennesten gemeld werden vervangen", zegt communicatieambtenaar Kristof Louagie. "Brandweer Westhoek kwam vorig jaar zo'n 1.288 keer tussen voor het verdelgen van wespennesten. Die oproepen willen we nu bundelen via 1 centraal formulier en 1 centraal telefoonnummer."

De bedoeling is dat mensen in de eerste plaats gebruik maken van het e-loket. "Zij die niet zo intenetminded zijn of gewoon geen internettoegang hebben, kunnen gebruik maken van de wespofoon via het nummer 058-60.39.90", aldus nog Kristof Louagie. "De zonale dispatching zal dan de oproep noteren en toewijzen aan de juiste brandweerpost."

Het meldingsformulier is terug te vinden op www.brandweerwesthoek.be. Op de website wordt ook het verschil uitgelegd tussen wespen, bijen en hommels. Bijen en hommels zijn namelijk beschermde diersoorten en die nesten mogen niet worden verdelgd.

(KVCL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!