Bezieler Yves De Bosscher wordt peter van Kortrijkse slechtvalk Manten

Pépé Yves De Bosscher (met verrekijker) dankte schepen Herrewyn voor het aangeboden peterschap. © LO
Redactie KW

Yves De Bosscher van Natuurpunt Vogelwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen aanvaardde het peterschap van de slechtvalk die ondertussen 5 weken oud is. Manten werd geboren op één van de uitsprongen van de Sint Maartenskerktoren.

Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen, Stad Kortrijk en Lieve Zusjes -Stoere Broers slaan de handen in elkaar en organiseerden een babyborrel. Het nestbak werd voor het eerst geplaatst in 2008, de voorbije vier jaar werden elk voorjaar slechtvalken waargenomen. Om de vogels beter te observeren is er vorig jaar een webcam geplaatst. “Een ideale en uitgelezen manier om het nestgedrag van de vogels vanop de eerste rij te volgen”, aldus schepen Bert Herrewyn (SP.A).

https://www.youtube.com/watch?v=Gbu_QuAKpuY

Voor de naam van de vrouwelijke slechtvalk lanceerde de stad een oproep via sociale media. Uit 140 inzendingen werd uiteindelijk gekozen voor Manten, tot goeddunken van pépé Yves. De ouders slechtvalken kregen vorig jaar al hun naam: Maarten en Emma. Ook voor Harelbeke is er goed nieuws: daar zijn er drie kuikens slechtvalken geboren.

(LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier