Bescherming voor ooievaars op stadhuis van Damme

De ooievaars zijn al twee weken een hot gespreksonderwerp in Damme. © JVM
Redactie KW

Aan het stadhuis van Damme waren er vrijdagochtend grote werken. Niet voor een grondige renovatie van het beschermd gebouw, maar wel om de ooievaars te beschermen.

De ‘beesten die het goede nieuws brengen’ zijn al twee weken een hot gespreksonderwerp in Damme nadat er voor het tweede jaar op rij een koppel zich nestelde op het stadhuis. Vorig jaar kon het stadsbestuur niet anders dan het nest laten weghalen, omdat de schouw verstopt raakte. Nu kiezen ze dus voor een andere aanpak en wordt een speciaal dak op de schouw gebouwd.

Zo kunnen de ooievaars ongestoord nestelen. De werken daarvoor zijn nu dus volop bezig. Met een hoogtewerker wordt de constructie geïnstalleerd. Nog de hele dag zullen werkmannen in de weer zijn. Het is dan ook een heel karwei om een speciaal gemaakt dak te plaatsen op een beschermd gebouw.

Zo blijven ze in Damme bezorgd om de ooievaars, want eerder besloot het OCMW de afbraak van het oude rusthuis uit te stellen omdat er een koppel op de schouw aan het nestelen is. In totaal zijn er momenteel drie koppels in Damme. Een absolute trekpleister.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier