Bellewaerde, Sea Life en De Zonnegloed bieden verfrissing voor dieren

28/06/18 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:13

Met het aanhoudende warme en droge weer zorgen Vlaamse dierenparken voor extra verkoeling voor de dieren. Douches, schuilhutten en ijslolly's zorgen voor verfrissing, blijkt uit een rondvraag.

Bellewaerde, Sea Life en De Zonnegloed bieden verfrissing voor dieren

Bij de leeuwen en de tijgers in Bellewaerde zijn er schuilhutten geïnstalleerd. © Bellewaerde

"Veel dieren zijn wel wat gewend, want het zijn exoten", zegt Karel Ackaert van het opvangencentrum voor verwaarloosde en achtergelaten wilde dieren De Zonnegloed in Oostvleteren. "We zorgen voor groenten- en fruitijsjes. De beren die hier pas aangekomen zijn, kunnen zich verfrissen in een poel en krijgen een extra douche."

Ook Bellewaerde neemt extra maatregels. "Er wordt extra koel water gegeven en het water wordt sneller ververst. Ook de olifanten krijgen geregeld een douche en zo goed als alle dieren hebben toegang tot hun binnenverblijven als ze de schaduw willen opzoeken. Bij de leeuwen en de tijgers zijn er schuilhutten geïnstalleerd", aldus Tina Taillieu van het Ieperse attractiepark. Ook hier zijn ijsjes in trek.

Ook bij Sea Life in Blankenberge wordt er ingegrepen. Zo werden de zeeleeuwen woensdag nog getrakteerd op een echte ijstaart met inktvis en lodde (een vissoort, red.).

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!