Beleef en proef de Week van de Zwinstreek in Knokke-Heist

Naast natuur en historie krijgen ook de streekproducten uit de regio een podium tijdens de beleefweek. © DM
Redactie KW

De tweede editie van de Week van de Zwinstreek werd officieel geopend op het in aanbouw zijnde natuur- en recreatiegebied Waterdunen. Van Damme tot Breskens en van Knokke-Heist tot Sint-Laureins staat de regio tot en met 30 september bol van de activiteiten.

Tijdens de smaakmakende opening werden genodigden getrakteerd op een gastronomische ontdekkingstocht door de Zwinstreek. In samenwerking met topchef-kok Marcin Beaufort, twintig jaar ervaring met meer dan 16 jaar op sterrenniveau, en lokale streekproducenten uit de verschillende gemeenten in de Zwinregio, is een heerlijk Zwinreceptuur ontwikkeld.

“De prachtige natuur, de rijke cultuurhistorie en het veelzijdige aanbod van streek- en hoeveproducten op de grens van Vlaanderen en Nederland maakt de Zwinstreek uniek.De goede samenwerking tussen de verschillende gemeenten en provincies in Vlaanderen en Nederland resulteert dit jaar in een gevarieerde beleefweek waarbij de unieke elementen uit de Zwinstreek centraal staan. Een prima voorbeeld waarbij jong en oud wordt gestimuleerd om de streek te beleven”,aldus Ina De Wasch directeur van het Zwin Natuur Park.

Naast natuur en historie krijgen ook de streekproducten uit de regio een podium tijdens de beleefweek. “Waarom zou je een product importeren als je het ook lekker vers dichtbij kunt halen uit onze prachtige grensstreek”, bevestigt Ina De Wasch. “Hier liggen nog veel kansen die we gezamenlijk kunnen verzilveren.”

(DM)

Op www.weekvandezwinstreek.eu staat het volledige programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier