Acht op de tien West-Vlaamse gemeenten voeren klimaatstrijd

15/03/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 14:34

De klimaatkwestie beroert onze gemeentebesturen. Zeker acht op de tien West-Vlaamse gemeenten heeft concrete maatregelen tegen de klimaatverandering in de beleidsverklaring of in het bestuursakkoord. Bijna driekwart van onze colleges heeft een schepen die uitdrukkelijk de bevoegdheid 'klimaat' achter zijn of haar naam heeft. Maar... een bos aan windmolens komt er niet meteen in onze provincie. In maar vier op de tien gemeenten loopt op dit ogenblik een procedure voor (of tegen) een windmolen op de gemeente. Dat blijkt uit onze rondvraag bij alle burgemeesters uit onze provincie.

Liggen onze gemeentebesturen wakker van de klimaatkwestie? Of is het een zaak die ze aan voogdijoverheden overlaat? Niet dus. De gemeenten die hun beleidsverklaring al klaar hebben of die een bestuursakkoord opstelden, vermelden in de meeste gevallen - acht op de tien gemeenten - uitdrukkelijk het klimaat én maatregelen die de klimaatverandering moeten tegengaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!