11 miljoen euro voor uitbreiding Oostends warmtenet

Redactie KW

De Vlaamse regering heeft beslist om via het Klimaatfonds 11 miljoen euro toe te kennen voor de uitbreiding van het warmtenet in Oostende. Met de uitbreiding zullen meer dan 3.000 woningen aangesloten worden op het net.

De eerste plannen voor een warmtenet in Oostende dateren al van 2013. De voorbije jaren is het project in stroomversnelling gekomen, dankzij ondersteuning van de Vlaamse regering en de participatie van burgers. Vanaf begin volgend jaar zal verbrandingsoven IVOO via het eerste deel van het warmtenet warmte kunnen leveren aan onder meer Daikin en aan het AZ Damiaan.

Dat project krijgt nu een vervolg met verschillende vertakkingen. Nieuwe of bestaande woonwijken kunnen voor hun verwarming aansluiten op het warmtenet. Via het warmtenet zal ook stoom worden geleverd voor de industriële processen van bedrijven. In totaal zal er tegen 2023 meer dan twintig kilometer buizen worden aangelegd.

“De uitbreiding van het warmtenet is een ongelofelijke investering voor Oostende. De totale kost van de uitbreiding bedraagt zo’n 31,5 miljoen euro. De Vlaamse regering investeert ruim 11 miljoen euro uit het Klimaatfonds in dit project”, duidt minister Tommelein.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier