10.000 bomen geplant in Voormezele, goed voor 6 hectare nieuw bos

30/11/17 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:51

In de Bernikkewallestraat, een zijstraat van de Palingbeekstraat, vond de provinciale actie 'Plant een bos' plaats. Er werd liefst 6 hectare bos aangeplant.

10.000 bomen geplant in Voormezele, goed voor 6 hectare nieuw bos

"Deze organisatie is elke keer weer een unieke samenwerking tussen de voorzieningen voor mensen met een mentale beperking en de provincie West-Vlaanderen", vertelt Frank Six, verantwoordelijke van vzw Vondels. "Ze is ontstaan vanuit de bezorgdheid van de cliënten voor hun leefomgeving die ze met deze plantactie willen benadrukken. Vanuit de voorzieningen coördineert Vondels vzw dit jaar de actie. Ditmaal werden door een 200-tal gebruikers uit 15 voorzieningen 10.000 bomen en struiken aangeplant in het Provinciaal Domein de Palingbeek, langs de Bernikkewallestraat nabij Ieper. En dit al voor de 8ste keer.

Aanvullend waren er nog activiteiten zoals een natuurwandeling onder leiding van een boswachter, een speurtocht naar nieuwe Palingbeek bewoners en werd de kosmos bespied in Astrolab Iris."

Er werd geplant vanaf 10 uur 's morgens tot 12 uur en in de namiddag van 13 tot 15 uur. In de cafetaria van de Palingbeek was er 's middags gezellig samenzijn met onder andere het uitdelen van de gelegenheid T-shirts geschonken door de provincie. In de open vlakte was het wel ijzig koud voor de aanplant van een nieuw bos.

(EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!