Lynn De Vloo uit Veurne wil graag Schoonste Boerin worden

Redactie KW

Op 12 januari 2013 wordt voor de vijfde keer de Schoonste Boerin van Vlaanderen verkozen. Een titel die Lynn De Vloo (23) uit Veurne maar wat graag zou binnenhalen. “Ik wil aantonen dat een boerin ook mooi en goed opgeleid kan zijn”, klinkt ze strijdvaardig.

Lynn De Vloo werkt op het grote pluimveebedrijf van haar ouders in Veurne. “Nog al te vaak associëren mensen het woordje boerin met erwtjes trekken, met de tractor rijden, eitjes rapen, koetjes melken”, zegt Lynn. “Ze hebben nog een heel romantisch beeld van wat landbouw is. Een modern landbouwbedrijf runnen, dat is keihard werken, jezelf door een enorme papierberg worstelen, contacten met klanten verzorgen, op dit bedrijf de kippen inkopen… En 320.000 kiekens, dat is een hele bende, hoor.”

“Met mijn deelname aan de verkiezing van de Schoonste Boerin van Vlaanderen wil ik tonen dat wij, boerinnen haar op onze tanden hebben. De boerenstiel is eigenlijk een stoere mannenwereld waarin wij ook ons mannetje kunnen staan. Wij boerinnen moeten ons voortdurend bewijzen. En ik wil het beeld van dé boerin opkrikken. ‘Amai’, zeggen ze wel eens tegen mij. ‘Je zou niet zeggen dat jij een boerin bent.’ Ach ? En waarom niet ? Als ik moet werken, dan werk ik. Maar ik hou ook van uitgaan en dan trek ik mooie kleren aan, doe ik make-up op, maak ik mijn haar mooi. En boerinnen zijn tegenwoordig ook goed opgeleid, hé.”

(TVDA)

www.schoonsteboerin.be.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 23 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier