Lieven Boeve volgt Mieke Van Hecke op als directeur-generaal katholiek onderwijs

Redactie KW

Ook Steven Vanackere was kanshebber.

Lieven Boeve uit Veurne volgt Mieke Van Hecke op aan het hoofd van de koepel van het katholiek onderwijs. Dat kon De Standaard donderdagavond afleiden uit informatie van verschillende bronnen. De decaan van de faculteit theologie van de KU Leuven is de kandidaat die door de Leuvense rector Rik Torfs naar voren is geschoven.

De bisschoppen en het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) maken vrijdag bekend wie Mieke Van Hecke opvolgt als directeur-generaal van het VSKO. Uit informatie van verschillende bronnen leert de krant dat het zou gaan om Lieven Boeve, zo klinkt het op de website.

Formele bevestiging kwam er donderdag nog niet.

Boeve, geboren in Veurne, is gewoon hoogleraar fundamentele theologie aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen en sinds 1 augustus 2008 decaan. Hij staat ook aan het hoofd van de lerarenopleiding van de universiteit.

Boeve stond op de shortlist met drie namen van kandidaat-opvolgers. De andere namen op die lijst waren Steven Vanackere en Paul Yperman. Mieke Van Hecke (66) blijft nog aan tot 31 augustus van dit jaar.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier