KW verkent Westtalent (27/42): T33 uit Roeselare

Redactie KW

Op 1 november werd de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurde door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar de finale van 30 november in Brugge alle bands, van nr 1 tot 42. Vandaag: T33 uit Roeselare.

Wie zijn dat?

Kevin Anne (gitaar, zang), Dennis Mahieu (drum), Stijn Vanden Bussche (elektronica, toetsen) en Laurents Laire (basgitaar).

Wat spelen die?

Electro/new wave/rock.

Vanwaar die naam?

“Over het getal 33 valt veel te zeggen. Wist je dat een mens 33 wervels in de ruggengraat heeft? En dat 33 de hoogste rang in de vrijmetselarij is? En dat dat getal de basis vormt voor de groepsnaam van T33, een nieuwe band uit Roeselare? Waar die ‘T’ vandaan komt? Die staat voor Tesla, de eenheid waarmee de gelijknamige wetenschapper de sterkte van magnetisch veld benoemde. Uiteraard.”

Wat bracht hen samen?

“T33 is een band die begon als een samenwerking tussen producer Stijn Vandenbussche en singer-songwriter Kevin Anne. De electronica experimenten (daar is die Tesla weer) van Kevin worden uitgewerkt tot échte nummers. De nummers ‘Only Time Can Pass Us By ‘ en ‘Picture Your Head’ zijn hierbij als eersten uit de trukendoos gesprongen. Om de muziek interessanter te maken werd drummer Dennis Mahieu erbij gehaald. T33 veranderde plotseling van midi en beat- programmaties naar een band die ook live een aantrekkingskracht heeft.”

In welke voorronde?

Café De Zwerver, Leffinge, vrijdag 15 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Birdman of Alkatrash, The Glücks, Grafgravers, St. Grandson, Atomic Vulture en Audience in the Street.

Aantal fans op Facebook? 235.

Ons verdict?

Met deze weten we het niet zo goed. Heeft de aan de eighties en naar Depeche Mode ruikende popmuziek zijn plaats in het huidige muzieklandschap? Als zanger Kevin Anne krampachtig moeite moet doen om de verste uithoeken van zijn stembereik aan te spreken, dan zeggen we ‘neen’. Als het iets onderkoelder mag, zoals in het uptempo ‘Only Time Can Pass Us By’ waarin hij de coolheid zelve mag zijn, dan zeggen we ja. Dit is een snuifje Goose, een vleugje Monaco en een streepje Zoot Woman, en daar halen wij onze neus allerminst voor op. Dit kan zonder veel moeite op de radio. ‘Picture Your Head’ daarentegen bevalt ons minder: te hard geprobeerd om er coole percussie in te stoppen, en gitaarriffjes die ons onwillekeurig aan The Scorpions of Guns ‘n’ Roses doen denken. En eerlijk gezegd: we denken niet dat iemand daarop zit te wachten. Afhankelijk van welke richting ze dus uitgaan, geven we hen het voor- dan wel het nadeel van de twijfel. Voor nu: drie sterren, voor de prima productieskills en de huisvlijt. (***)

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier