KW verkent Westtalent (26/42): Audience in the Street uit Oostende

Redactie KW

Op 1 november werd de eerste voorronde van het tweejaarlijkse provinciale muziekconcours Westtalent weer op gang getrapt. Dat gebeurde door zeven bands in JH Comma in Brugge. KW.be checkt in aanloop naar de finale van 30 november in Brugge alle bands, van nr 1 tot 42. Vandaag: Audience in the Street uit Oostende.

Wie zijn dat?

Anke Snauwaert, Tine Vandevondele, Tijs Soete en Sam David.

Wat spelen die?

Popmuziek.

Vanwaar die naam?

“Op onze eerste repetitie namen enkele voorbijgangers de moeite om te laten weten dat ze het ‘wel mooi’ vonden. De naam was geboren en sindsdien raken we er niet van af.”

Wat bracht hen samen?

“Het noodlot bracht ons samen. Combinatie van school, conservatorium en wilde nieuwjaarsfeesten.”

In welke voorronde?

Café De Zwerver, Leffinge, vrijdag 15 november.

Alloo, concurrentie?

Ze nemen het op tegen Birdman of Alkatrash, The Glücks, Grafgravers, St. Grandson, Atomic Vulture en T33.

Aantal fans op Facebook? 1075.

Ons verdict?

We keken er hard naar uit om dit bewuste vi.be-profiel van deze Oostendenaars te checken. En wel omdat we hen enkele weken geleden al hadden opgepikt op Studio Brussel, toen ze een nominatie in de wacht sleepten voor de finale van De Nieuwe Lichting, een talentenjacht van de jongerenzender die na vorig jaar onder andere Tout Va Bien als winnaar opleverde. Hun nummer refereerde aan de ingetogen rust van Isbells en Amatorski en klonk veelbelovend. Maar unfortunately peanutbutter: de rest van de nummers op hun profiel is van een beduidend mindere kwaliteit en weet ons nergens bij ons nekvel te pakken. Toch hoeft dat nog niets te betekenen: in het prille begin was het voor de mensen van Balthazar ook nog wat zoeken naar identiteit en klonken sommige nummers soms iets te geforceerd poppy, waardoor ze ons zelfs op de zenuwen durfden werken. Zelfs in die periode schopten ze het tot de finales van Westtalent en Humo’s Rock Rally. De adelbrieven van StuBru heeft dit viertal al, onze zegen – op basis van wat we digitaal horen – voorlopig nog niet. (**)

Audience behind the Computer kan hier terecht voor het beluisteren van de nummers

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier