KV Kortrijk eert Madieke Derveaux en huldigt Knack Roeselare

Voor de aftrap van de match tegen AA Gent werden de spelers van Knack Roeselare gehuldigd en kreeg Madieke Derveaux een pluche beer overhandigd. © VDB
Redactie KW

Dat gebeurde zondagmiddag voor de aftrap van de wedstrijd tegen AA Gent.

Op 21 november vorig jaar sloeg het noodlot keihard toe voor de familie Derveaux. De 9-jarige Madieke, dochtertje van KVK-materiaalmeester Bruno Derveaux, en haar oma raakten zwaargewond bij een verkeersongeval. Madieke raakte zelfs verlamd vanaf de nek. Vanmiddag kreeg Madieke uit handen van de supporters van KVK, die eerder al de veiling steunmadieke.be organiseerden, een knuffelbeer. Het was meteen ook de eerste keer dat het onfortuinlijke meisje opnieuw een wedstrijd van KV Kortrijk bijwoonde.

Ook de kersverse volleybalkampioenen van Knack Roeselare, die vrijdagavond de derde landstitel op rij behaalden, kregen vanwege KV Kortrijk bloemen overhandigd. Na de vele huldigingen was het ook tijd voor een integer moment toen de beide supportersclans een minuut lang applaudisseerden ter nagedachtenis van de overleden voetballer Gregory Mertens. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier