Jaar vol uitdagingen voor Hertog Jan Brugge

Redactie KW

2013 was al een behoorlijk druk jaar voor Gert De Mangeleer en Joachim Boudens van het Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan. 2014 belooft nog drukker te worden: op vrijdag 28 februari opent Bistro Yellow in de binnenstad, het huidige restaurant wordt tot bistro verbouwd en Hertog Jan heropent tijdens de zomer op de boerderij in Zedelgem.

Wie in de eerste jaarhelft nog wil eten in drie-sterrenrestaurant Hertog Jan, moet er vlug bij zijn. Op 22 februari sluit het restaurant op de huidige locatie. In de zomer heropent het gastronomische restaurant op de boerderij in Zedelgem.

Dat betekent niet dat chef-kok Gert De Mangeleer en gastheer-sommelier Joachim Boudens vier maanden op hun lauweren zullen rusten. “Op vrijdag 28 februari openen we Yellow in de binnenstad van Brugge”, klinkt het bij de heren. “Een nieuw project, een tijdelijk project van drie maanden. Daarna sluit het opnieuw. Ondertussen wordt de plek waar Hertog Jan nu gevestigd is in Sint-Michiels, tot bistro verbouwd. Die zal ergens in juni opengaan. Ergens in de zomer opent dan de nieuwe Hertog Jan in Zedelgem. Op dit moment is half juli onze streefdatum, maar in de bouw zijn er natuurlijk altijd wat onzekerheden.”

De verhuizing naar Zedelgem staat al het langst vast. “We zijn al zo’n drie jaar met het project bezig. Niet met de verbouwing op zich, maar toen hebben we de hoeve gekocht. Het had wel wat tijd nodig om te rijpen. Intussen hebben we onze derde ster gekregen. Dat heeft ons een stukje geremd in onze plannen. Door die derde ster werden we overstelpt door media-aanvragen, nationaal en internationaal. Op een gegeven moment moesten we toch even echt op het restaurant focussen.”

(Mieke Verhelle)

Lees het volledige artikel in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier