Ingenieur-bruggenbouwer Roland Crabbe gaat met pensioen, maar blijft burgemeester

Redactie KW

Vorige week werd burgemeester Crabbe 65 jaar. Een uitrit op zijn levensweg waarbij hij als ingenieur de brug nam naar zijn pensionering. In aanwezigheid van secretaris-generaal ir. Fernand Desmuyttere werd hij in Brugge gehuldigd.

“De combinatie burgemeesterschap en burgerlijk ingenieur was niet te onderschatten. Iedere dag was ik van 8 uur tot middernacht actief bezig. Een groot voordeel was de afwisseling : het werk op het stadhuis is anders dan het werk in Brugge”, zegt Roland Crabbe die dus vanaf nu voltijds burgemeester wordt.

„Ik kijk tevreden op mijn loopbaan terug”, vertelt hij. „Ik heb mijn werk heel graag gedaan. Als jonge afgestudeerde had ik enkel theoretische bagage, maar via mijn werk leerde ik veel bij”, bekent hij. Roland Crabbe herinnert zich nog levendig de periode van voor de computer. Studies voor het bouwen van bruggen gebeurden met de rekenlat. De tracés voor nieuwe wegen werden zonder computer ontworpen. Dit gebeurde zo voor de studie van de autoweg E 40 tussen Nieuwpoort en Veurne. (DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier