Inbreker vraagt schadevergoeding aan schroothandelaar uit Ieper die hem beschoot

Redactie KW

Een 27-jarige man uit Oostende vraagt een provisionele schadevergoeding van 15.000 euro van een schroothandelaar die hem bij een inbraak in Ieper beschoot. Zowel de schroothandelaar als de dief en zijn kompaan staan voor de correctionele rechtbank van Ieper terecht.

In de nacht van 6 juni 2011 werd in de Rozendaalstraat Ieper de schroothandel van Frederik Vervisch (65) uit Passendale voor de zevende keer getroffen door een brutale inbraak. Vervisch kon de twee daders op heterdaad betrappen en vuurde in hun richting. De man was het beu steeds maar dieven over de vloer te krijgen en hield zelf ‘s nachts de wacht. Eén van de daders, de Slowaak Robert G. (28) uit Oostende kon later worden opgepakt toen die hij zich voor verzorging aanbood in het ziekenhuis van Oostende. De andere dader, de 24-jarige Marcel S., ook uit Oostende kon later ook worden opgepakt.

Poging tot doodslag

Omdat Vervisch één van de daders verwondde werd hij even opgepakt en in eerste instantie dacht het Parket eraan hem te vervolgen voor poging tot doodslag, maar dat werd later herleid tot opzettelijke slagen en verwondingen en inbreuk op de wapenwet. De zaak werd nu voor de correctionele rechtbank gebracht, maar werd meteen uitgesteld tot 26 maart omdat één van de daders Robert G. 15.000 euro provisie vordert als burgerlijke partij tegenover Frederik Vervisch voor de opgelopen verwondingen aan de elleboog.

Opnieuw inbraak

Intussen werd Vervisch na 6 juni 2011 opnieuw het slachtoffer van een inbraak . Vervisch is ervan overtuigd dat het om dezelfde bende gaat, maar op dit ogenblik is dat niet bewezen. Vervisch is wel radeloos: “Nu de dieven weten dat ik heel weinig kan doen tegen de inbraken, gaan ze zeker nog inbraken plegen. Wat moet ik daar in godsnaam tegen beginnen. Ik moet me dus maar laten bestelen…”

(HV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier