Hero van Piet Vroman wint hondenzwemwedstrijd Sint-Baafs-Vijve

Redactie KW

Al meer dan anderhalve eeuw gaan honden in zwemcompetitie in de Leie in Sint-Baafs-Vijve. Elke tweede zondag van oktober is er de hondenzwemwedstrijd in de Oude Leiearm. Zondag won Hero de wedstrijd. Zijn baasje Piet Vroman was er alvast gelukkig om.

Deze volkse happening in Sint-Baafs-Vijve bestaal al meer dan 150 jaar.

Hoe het ooit begon weet niemand meer precies. De honden moeten een korte afstand lopen en dan de oude Leiearm overzwemmen. Deze uitzonderlijke wedstrijden gaan door in een stuk Oude Leiearm achter de Romaanse kerk en het André Demetshuis.

Er zijn diverse wedstrijden en de honden worden in categorieën ingedeeld: kleintjes, middelmatige en grote en daarna volgt een indeling in reeksen.

De honden worden per boot en met begeleider over de Leie gebracht waar ze na het startsignaal eerst lopend en daarna zwemmend hun baasje proberen te bereiken aan de overkant.

Daarachter staan honderden toeschouwers en supporters. Er is ambiance vanaf de start. In de finale lopen en zwemmen de winnaars van al de categorieën samen en dit met een handicap volgens hun grote.

(Foto CP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier