Werken aan bezoekerscentrum in Kemmel zijn gestart

Redactie KW

Het centrum wordt ondergebracht in de voormalige pastorie en de kerk.

Het gemeentebestuur koos om een attractief onthaal in de oude pastorie te voorzien.Het St.-Laurentiusplein met de pastorie en de kerk wordt zo een belangrijke en duidelijke toeristische ontmoetingsplaats in de gemeente Heuvelland.

De bovenste verdieping wordt ingericht als WOI-belevingsruimte. De eerste verdieping biedt onderdak aan jaarlijks wisselende thematentoonstellingen. In 2017 start het bezoekerscentrum op met een tentoonstelling rond de mijnenslag. In 2018 komt de slag om de Kemmelberg aan bod.

Op het gelijkvloers worden de troeven van Heuvelland in de kijker gezet. Er is een sanitair blok voorzien in de kelder van het bezoekerscentrum.In de kerk lopen tentoonstellingen. De huidige tentoonstelling ‘De kastelen van Kemmel’ is nog te bezichtigen tot eind maart 2016. In een latere fase kan de kerk verder worden uitgebreid tot ontmoetingscentrum. Het budget voor de bouwwerken bedraagt 1.210.000 euro incl. BTW. Toerisme Vlaanderen kent een subsidie van 761.291 euro toe in het kader van de call WOI-projecten, de andere subsidiërende overheden zijn het provinciebestuur West-Vlaanderen en Leader. De opening van het vernieuwde bezoekerscentrum is voorzien voor maart 2017.

(MD – Foto EF)