VIDEO De Korf lanceert een oproep naar de duizenden mensen die verbleven in Stella-Maris

Tom Vermeir (coördinator) staat aan de gekende ingang van het vroegere Stella-Maris © TV
Redactie KW

Op zondag 9 september zal naar goede gewoonte weer de Open Monumentendag plaatsvinden. Op dat moment zullen er heel wat monumenten open gesteld worden die anders de deuren gesloten houden of waar passanten geen weet van hebben. De uitgelezen kans om wat cultuur op te snuiven.

Ook De Korf vzw neemt dit jaar deel met een unieke setting. De Korf vzw is bij velen gekend onder het de vroegere naam Stella Maris die 5 jaar geleden gewijzigd werd. “Het hoofdgebouw op de Pottelberg bestaat intussen meer dan 130 jaar en bood tot de jaren 70 opvang aan weeskinderen. Het gebouw overleefde 2 wereldoorlogen en vooral de zusters speelden toen een prominente rol. Ondertussen spelen we vooral een belangrijke rol op vlak van begeleiding van kinderen/jongeren en hun context ” verwoord Tom; Coördinator van De Korf.

Momenteel is de organisatie bezig met het plaatsen van een nieuwbouw en zal binnen een kleine drie jaar het huidige hoofdgebouw nog een laatste keer pronken alvorens de slaghamer erin verwerkt wordt. Het geheel wordt herwerkt naar een groenvoorziening. In het kader van die verdwijning neemt De Korf deel aan het evenement op 9 september. Ze doen dit samen met heel wat andere locaties die zicht bevinden op De Pottelberg onder het thema “Pottelberg: Een duik in het verleden, een blik op de toekomst.

Een warme oproep

“Omdat het gebouw verdwijnt willen we graag een oproep lanceren naar iedereen die in de loop der jaren in het Stella Maris verbleef. We hebben het hier over duizenden kinderen/jongeren. Dit is de laatste kans om het gebouw in zijn originele oorsprong te bezichtigen voor het tegen de vlakte gaat. Zo kwam onlangs nog een koppel langs die verblijft in het rusthuis van De Pottelberg. Blijkbaar versleten ze in hun jonge jaren de dagen in het vroegere Stella-Maris en herkenden ze nog heel wat elementen van vroeger” Aldus de coördinator van het verblijf

https://www.youtube.com/watch?v=XK0HkaIl61E

Andere deelnemende monumenten op De Pottelberg: WoonzorgCentrum De Pottelberg, MPI Pottelberg, Damiaanschool, Athena campus Pottelberg en Ter Bruyninge, Vanmarcke (sanitair) , de Stad Kortrijk en een aantal prive personen die hun huis/kasteel openstellen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier