Unieke expo over duikbotenoorlog vanuit onze kusthavens

20/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 11:52

"Het enige wat me beangstigde tijdens de oorlog, was de U-boot-dreiging." De uitspraak van Winston Churchill schetst de dreiging die uitging van de Duitse duikboten die in de Eerste Wereldoorlog vanuit de havens van Brugge, Oostende en Zeebrugge opereerden en meer dan 2.500 geallieerde schepen tot zinken brachten. Op 23 april 1918, exact 100 jaar geleden, sloegen de Britten terug met de Raid op Zeebrugge. Over de slag om de Noordzee loopt van 21 april tot en met 31 augustus een unieke tentoonstelling in Brugge.

De herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog spitst zich vooral toe op Ieper en de Westhoek en dat is ook waar de meeste mensen meteen aan denken. Weinigen weten hoe belangrijk de duikbotenoorlog was die de Duitsers vanuit onze West-Vlaamse havens voerden. De duikboot was in deze oorlog voor de eerste keer een te duchten wapen en een bedreiging voor de bevoorradingsroutes op zee. De Duitse U-boten brachten Groot-Brittannië tot hongersnood en aan de rand van overgave.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!