'Tot aan de IJzer' in Deerlijk in de laatste voorbereidingsfase

19/04/18 om 22:11 - Bijgewerkt om 22:11

Het klank- en lichtspektakel 'Tot aan de IJzer' is bijna af. Donderdagavond werd de laatste hand gelegd aan de technische omkadering en plaatsing

'Tot aan de IJzer' in Deerlijk in de laatste voorbereidingsfase

'Highland Cathedral', een topmoment gebracht door de balletschool Raymonda. © (Foto MV)

Het spektakel is een tweedaagse in het kader van de herdenking van de Groote Oorlog: zaterdag 21 april om 19 uur en zondag 22 april om 17.30 uur op de site van Deknudt Decora, De Cassinastraat. Het eerste massaspektakel in de volledig vertimmerde oude fabriekssite.

Al bij aankomst op de site wordt de toeschouwer ondergedompeld in de sfeer van WO I. Men wandelt als het ware door de slagvelden aan de IJzer. Via loopgrachten en gevechtsposten komt men in de concerthal binnen.

Er zijn optredens van de fanfare Sint-Cecilia, het koor Volta, de balletschool Raymonda, de pipersband Field Marshal Haig's Own Pipes & Drums, de Re-enactmentgroep The Salient Remembrance Detachment. De technieken zijn uitgewerkt door VTI-Brugge. Tickets nog te bekomen in d'Iefte 056 71 89 81.

(MV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!