The Final Offensive geopend in Zonnebeke

Redactie KW

Vrijdagavond werd de grote tentoonstelling ‘The Final Offensive’ geopend in het kasteeldomein van Zonnebeke, waarbij veel lokale beleidsvoerders aanwezig waren.

De drie gemeenten Zonnebeke, Heuvelland en Waregem hebben een samenwerking uitgebouwd met steun van Toerisme Vlaanderen om elk hun eigen tentoonstelling op te zetten rond het eindoffensief in de Eerste Wereldoorlog. De rode draad is de overwinning.

Kledij van koning Albert I

In Zonnebeke is het landhuis in het kasteelpark de place to be. Er worden unieke kledingstukken van koning Albert 1 tentoongesteld. Ook komt de bevrijding van Passendale door de Belgische Carabiniers – Grenadiers aan bod.

In Heuvelland heeft men in het bezoekerscentrum een permanente tentoonstelling opgezet rond de slag van de Kemmelberg. In de acht deelgemeenten prijken grote foto’s met landschappen van voor en tijdens de oorlog, bijna op ware grootte.

Gratis tentoonstellingen

In Waregem is het Hippo War de plaats om te kijken hoe de paarden de oorlog beleefden. Daarnaast krijg je meer info over de komst van de Amerikaanse troepen.

Alle tentoonstellingen zijn vanaf nu gratis te bezoeken. Tijdens de zomermaanden krijgt iedereen er nog gratis een bezoekersgids bij.

ZB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier