Speciale hulde in Passendale voor soldaat William Guest

25/04/18 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

Op het Britisch Cemetery Tyne Cot in Passendale werd hulde gebracht aan een gesneuvelde Australische soldaat waarvan de stoffelijke resten werden teruggevonden door het genootschap van de diggers.

Speciale hulde in Passendale voor soldaat William Guest

William Guest trad als vrijwilliger op 11 september 1916 toe tot het Australische Continentale Leger, waar hij werd ingelijfd bij het 33ste Bataljon. Op 24 januari 1917 vertrok hij vanuit Sydney met zijn kameraden, waarna hij werd ingelijfd bij het 62ste Bataljon, om op 28 augustus 1917 de strijd aan te gaan in de Vlaamse velden met het 33ste Bataljon.

Hij liet het leven bij gevechten rond Passendale op 12 oktober 1917 in de leeftijd van 33 jaar. Hij werd vereremerkt met de Britse Oorlogsmedeaille en de Victoria medaille. Er werd speciale hulde gebracht met het definitieve afscheidsgebed en de hoop dat hij nu definitief in vrede mag rusten waarna een minuut stilte volgde en zowel Belgische als Australische militairen hem een laatste eerbetoon brachten.

(ZB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!