Romeins weekend in Oudenburg van start met bouw castellum in karton

© (Foto LIN)
Redactie KW

Onder leiding van Peter Velle, Koenraad Blontrock en Wouter D’Haese bouwde een 20-tal kinderen deze namiddag achter de kerk het Romeinse castellum met kartonnen dozen. Een aanzet voor het tiende Romeinse weekend dat morgen zondag en overmorgen maandag plaatsvindt.

De kartonnen dozen werden door onder meer Bernard Claeys, Cuscurro en een Oostends rusthuis geschonken. “We zullen deze dozen mooi bijhouden, zodat we ze nog bij andere activiteiten kunnen gebruiken”, zegt schepen van Cultuur Peter Velle.

Het Romeinse weekend is aan zijn tiende editie toe. Zoals elk jaar wordt Oudenburg ondergedompeld in een Romeins bad met in het Abtspark een tentenkamp. Er zijn allerlei workshops, gladiatorengevechten, een slavenmarkt, een Romeinse begrafenis en als kers op de taart gevechten te paard.

“Die eerste keer begon heel bescheiden en nog altijd kunnen we dit klaarspelen met weinig financiële middelen“, aldus schepen Peter Velle die hier samen met cultuurfunctionaris Jean Luc Meulemeester en zijn team jaarlijks zijn schouders onder zet.

“We trachten hier wetenschap, geschiedenis en amusement samen te brengen, een mooi evenwichtig aanbod. Het weekend is een absolute troef voor Oudenburg en geeft onze stad uitstraling”, is de Cultuurschepen trots.

Met de bouw van het castellum in kartonnen dozen werd deze namiddag de start gegeven van een evenement dat zich meer en meer tot kinderen wendt. Er wordt voor de eerste keer een Romeins kinderaperitief geschonken. “Ons Romeins weekend is de uitstap bij uitstek voor gezinnen”, zegt Peter Velle die meteen ook een oproep doet tot de Oudenburgnaars. “Het zou ons plezier doen om veel stadsgenoten te mogen verwelkomen. Het Romeins Weekend is iets waar we allemaal trots moeten op zijn.”

(LIN – Foto LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier