Oud-stadssecretaris van Tielt, Dirk Verbeke: "Acht maanden gewerkt aan expo over Poolse bevrijders"

08/06/18 om 13:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 13:35

Onder grote belangstelling opende maandag in Warschau de tentoonstelling over de bevrijding van Vlaamse steden en gemeenten in september 1944 door generaal Maczek en zijn eerste Poolse Pantserdivisie. De expositie is het geesteskind van onze oud-stadssecretaris Dirk Verbeke.

Acht maanden lang werkte Dirk met hart en ziel aan de samenstelling van de tentoonstelling. Op maandag 4 juni mocht hij zijn 'kindje' eindelijk loslaten: de expo werd, in aanwezigheid van onder meer onze burgemeester Els De Rammelaere en haar Ruiseleedse collega Greet De Roo, geopend door minister-president Geert Bourgeois en de Poolse vicepremier Glinksi. Ze bestaat voornamelijk uit foto- en audiovisueel materiaal. Dirk Verbeke verzamelde een 800-tal foto's, ongeveer 120 zitten er in de expositie. Ook de akte van het ereburgerschap van generaal Maczek is te zien. Maczek is de eerste en enige ereburger van Tielt sinds december 1944.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!