Mysterieus gebouwtje in duinen van Raversijde

08/02/18 om 16:00 - Bijgewerkt om 13:09

Provinciedomein Raversyde heeft blijkbaar nog niet alle geheimen prijsgegeven. Tijdens de aanleg van een nieuw pad, dat kadert binnen een uitbreiding van het Atlantikwallmuseum, werd bij het afgraven van een duin een bakstenen gebouwtje ontdekt. Waarvoor de sinds kort volledig blootgelegde constructie diende, of uit welk tijdperk die dateert, wordt nog druk onderzocht.

Vooralsnog geeft het gebouwtje niet veel prijs. "Eigenlijk weten we nog niet zoveel", aldus Mathieu de Meyer, conservator van het museum. "Zowel op het vlak van datering als functionaliteit tasten we voorlopig in het duister. Gezien de structuur en enkele details, zoals het laagje beton bovenop het gewelf, kan het heel goed zijn dat het om een soort voorraadkamer gaat uit een van de wereldoorlogen. Een munitiebunker bijvoorbeeld. Helaas hebben we tijdens de opgravingen, uitgevoerd door archeoloog Simon Verdegem van Ruben W...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!