Motorvrienden uit Passendale eren gesneuvelde motorrijder

20/11/17 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:57

Maandagmorgen in alle vroegte zijn vier motorrijders van de Passendaalse Groene Gifkikkers vertrokken voor een herdenkingsrit ter ere van de gesneuvelde motorrijder Cyril S. Allen, die in het Franse Cambrai begraven ligt.

Motorvrienden uit Passendale eren gesneuvelde motorrijder

Vandaag 20 november, precies 100 jaar geleden, sneuvelde Cyril S. Allen in de tankslag nabij Cambrai. Een gedenkplaat aan resto Merlijn op de Reutelhoek in Beselare herinnert aan zijn heldendaad om zijn overste die er sneuvelde terug te brengen achter de linies, met de nodige kaarten en notities om de aanval te doen slagen en de nodige ondersteuning te geven bij de Slag van Passendale. Het was de club die het Lichtfront eerder dit jaar ondersteunde, door 357 motards te laten afzakken naar het Tyne Cot Cemetery.

Franky Dekein, Mario Deleu, Joeri Boudry en Stefaan Huyghe zijn gestart aan de Robertson Bridge, beneden aan de Reutelbeek. Zij zullen het traject van 320 km afleggen dat vermoedelijk afgelegd is door Cyril wanneer hij richting Cambrai gestuurd werd voor een andere aanval, waar de Norton-rijder sneuvelde.

Later dit jaar organiseren zij in groot clubverband dan een grotere rit ter nagedachtenis en zal een colonne de vermiste en strijders herdenken die het leven lieten.

(ZB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!