Jacht van nazi's in Oostende

20/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 13:23

Het is een goed bewaard geheim, maar aan onze kust staat een boot die gemaakt werd voor de nazi's. 'De Zeearend' is na een reeks omzwervingen in handen van Luc De Clercq. "Die verhalen over wie er misschien mee gevaren zou hebben, interesseren me niet. Belangrijk is data dergelijk erfgoed bewaard blijft."

De Zeearend staat momenteel geparkeerd op scheepswerf Lowyck voor een grondige onderhoudsbeurt. Het klassieke zeiljacht werd gebouwd in 1938 en maakt deel uit van de Windfall Yachts. Die jachten maakten ooit deel uit van de Kriegsmarine in Nazi-Duitsland. Wie de geschiedenis opzoekt, merkt vaak dat de jachten zouden gebruikt zijn door hoge officieren zoals Hermann Göring, rijksmaarschalk onder Hitler in Nazi-Duitsland en zijn familie. Een gerucht die de pagina's van de geschiedenis lijkt te overleven, maar dat werd nooit bewezen. Zeker is wel dat er een 100-tal jachten werden gemaakt in de jaren twintig en dertig en dat ze ook gebruikt werden als opleidingsschip voor de Kriegsmarine.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!