Inzet Amerikaanse soldaten herdacht aan Amerikaans Monument in Kemmel

25/05/18 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:39

Vrijdagmiddag had aan het Amerikaans Monument een plechtigheid plaats die de inzet van de Amerikaanse soldaten van de 27th en 30th Divisie herdacht bij de gevechten in april 1918 in de omgeving van de Vierstraat.

Inzet Amerikaanse soldaten herdacht aan Amerikaans Monument in Kemmel

De plechtigheid werd opgeluisterd door The Nassau County Firefighter's Pipers & Drums,in aanwezigheid van Mr Matthew Lussenhop namens de Amerikaanse Ambassade.Tijdens de plechtigheid waren er videoboodschappen van Amerikaanse kinderen,werden door een Amerikaanse de nationale volksliederen gezongen en werden er kransen neergelegd door diverse instanties.

Inzet Amerikaanse soldaten herdacht aan Amerikaans Monument in Kemmel

De kinderen van de VBS Kemmel-Loker-De Klijte, die meewerkten aan het uitwisselingsproject tussen hen en de Pershing Elementary School uit Lincoln,Nebraska, werden na de plechtigheid in Kemmel verrast door Dr Jerome Sheridan van de Overseas Memorial Day Association Belgium voor hun inzet en doorzettingsvermogen met dit project. Ze kregen uit handen van Vice Admiral John Christenson elk een mooi aandenken, een ronde badge 'The Price of Freedom Award', iets wat ze ten volle konden waarderen.

(EF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!