Ian Sanders neemt als lid van re-enactmentgroep deel aan het spektakel 'Tot aan de IJzer'

20/04/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 10:15

Het is aftellen geblazen voor de leden van de vele verenigingen die het komende weekend van nabij betrokken zijn bij de twee opvoeringen van het klank- en beeldspektakel 'Tot aan de IJzer'. Dat geldt ook voor Ian Sanders, die lid is van de re-enactmentgroep The Salient Remembrance Detachment (SRD).

De herdenking van De Groote Oorlog is een frequent besproken thema ten huize van de 16-jarige Deerlijknaar Ian Sanders. Samen met (plus-)papa Koen Vanbecelaere, mama Anneleen Mortier en jongere zus Jane woont hij aan de Hazewindstraat in Deerlijk. Koen en Anneleen zijn beiden lid van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia die in het kader van het 95-jarig bestaan van de vereniging het initiatief nam voor de realisatie van het totaalspektakel 'Tot aan de IJzer'. "Mijn vrouw heeft altijd een voorliefde gehad voor geschiedenis in het algemeen", verduidelijkt Koen Vanbecelaere. "Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in het oorlogsverleden. De vele dvd's, films en documentaires die ik hieromtrent heb gezien, zijn daarvan het beste bewijs. De spreekwoordelijke appel valt eens te meer niet ver van de boom want...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!