Historisch Infopunt in Blankenberge heeft er 180 ‘nieuwe’ titels bij

Vrijwilligers stonden in voor de restauratie en catalogisering van de collectie. © WK
Redactie KW

Het Historisch Infopunt in de openbare stadsbibliotheek kreeg er in één klap zo’n 180 titels bij. Het gaat om de maritieme collectie van het voormalig Vuurtorenmuseum.

In de Praatkamer, een aparte leesruimte op de zolderverdieping van de bibliotheek, stelt de stad onder de noemer ‘Historisch Infopunt’ (HIP) sinds 2015 haar collectie historische boeken ter beschikking. De collectie Devent, die al zo’n 700 titels over kusterfgoed samenbracht, werd er nu aangevuld met de maritieme collectie van het Vuurtorenmuseum.

Een waardevolle collectie, want sommige van die boeken zijn een paar honderd jaar oud. “Naast gespecialiseerde vakliteratuur bevat ze voornamelijk boeken over de geschiedenis van de Belgische kustplaatsen en havensteden, de duinvorming, de fauna en flora van het Noordzeegebied, de visserij en nog veel meer. Sowieso een mooie aanwinst voor het HIP“, aldus Konings.

De collectie beslaat zo’n 180 titels die ter plaatse geraadpleegd kunnen worden, maar ontlenen is niet mogelijk. Op de website van de bib kan je via een aparte knop de volledige HIP-catalogus raadplegen. Die telt ondertussen dus een kleine 900 titels.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier