Gedenkplaat over 'Pittham' in Amerika onthuld

11/02/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 12:33

In Weymouth in de Verenigde Staten werd een gedenkplaat voor de Amerikaanse oorlogspiloot Ralph Talbot, die tijdens WO I boven 'Pittham' een vuurgevecht voerde, onthuld. Daardoor is onze gemeente Pittem nu ook daar vereeuwigd. Het is een gevolg van de tentoonstelling rond de Amerikaanse oorlogspiloten Ralph Talbot en Robert G. Robbinson, die van 27 mei tot 24 september van vorig jaar in het Verbiestcentrum en in Weymouth liep.

Het Pittemse verhaal rond de twee Amerikaanse gevechtspiloten Ralph Talbot en Robert G. Robbinson begint op 11 november 2014. Op die dag werd, in het kader van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog, een gedenkplaat voor beide piloten onthuld naast de deur van de Pittemse kerk. Allebei kregen ze immers van de Amerikaanse overheid de medal of honor, de hoogste militaire onderscheiding, voor een vuurgevecht dat zij op 14 september 1918 boven Pittem voerden. De juiste locatie we...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!