Brugse kastelen en abdijen lokken 40.000 bezoekers

07/12/17 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:09

De campagne 'Jaar van Kastelen en Abdijen' in het Brugse Ommeland heeft tussen maart en eind november 40.000 bezoekers gelokt.

Brugse kastelen en abdijen lokken 40.000 bezoekers

Dat meldt initiatiefnemer Westtoer donderdag. Door het enorme succes is een vervolg niet uitgesloten.

Het Brugse Ommeland stond sinds eind maart in het teken van kastelen en abdijen. Het West-Vlaamse provinciebedrijf werkte een programma uit met 127 evenementen waarbij vijftien kastelen en abdijen de deuren openden voor het brede publiek. Enkele kastelen en abdijen waren nooit eerder te bezoeken en zorgde dus voor een exclusieve en unieke inkijk in de rijkdom van het Brugse Ommeland.

In totaal namen 40.000 toeristen deel aan één of meerdere activiteiten. Ook veel fietsers stippelden een tocht uit langs het Brugse erfgoed. De fietsroutes werden online ruim 25.000 keer bekeken en ruim 7.000 mensen namen deel aan de fietszoektochten. De website werd meer dan 100.000 keer bezocht. De te bezoeken kastelen en abdijen gaven aan dit jaar 10 tot 25 procent meer bezoekers te hebben. Er waren ook Open Kasteeldagen, hoevepicknicks, rondleidingen en culinaire evenementen zoals Chef Chateau die in een mum van tijd volzet waren.

"Dankzij de samenwerking met de gemeenten, provincie, verenigingen en ondernemers gingen maar liefst 127 evenementen door in abdij- en kasteeldomeinen. Hoewel dit erfgoed zich enkel leent tot kleinschalige evenementen, mochten deze ruim 40.000 bezoekers ontvangen. De kastelen en abdijen zijn een sterk en onderscheidend thema voor de regio om verder op in te zetten", aldus Franky De Block, voorzitter van Westtoer. Het provinciebedrijf is nu al bezig met een vervolg.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!