Britse prinses Anne komt nu ook naar Zeebrugge

06/04/18 om 20:25 - Bijgewerkt om 20:24

De Britse Princess Royal Anne komt op zaterdag 21 april nog eens naar West-Vlaanderen om er de honderdjarige herdenking van de raid op Zeebrugge bij te wonen. Dat meldt de Britse ambassade vrijdag.

Britse prinses Anne komt nu ook naar Zeebrugge

© BELGA

Prinses Anne is de dochter van koningin Elizabeth II en prins Philip, en draagt de titel van Princess Royal, een titel die aan de oudste dochter van een Brits monarch wordt toegekend. De voorbije maanden was ze al enkele keren te gast in West-Vlaanderen voor verschillende herdenkingen in het kader van de Eerste Wereldoorlog.

Zaterdag 21 april zal ze een herdenkingsplechtigheid bijwonen in Zeebrugge, samen met haar man, viceadmiraal Sir Tim Laurence, tevens ondervoorzitter van de Commonwealth War Graves Commission.

Honderd jaar geleden poogde de Britse marine de haven van Zeebrugge te blokkeren, zodat Duitse schepen en onderzeeërs geen toegang meer hadden tot de haven. Tegelijk probeerden ze Duitse zeemacht zoveel mogelijk schade te berokkenen. 176 Britse mariniers kwamen om het leven. 412 anderen raakten gewond, 49 vermist.

Later bezoeken ze ook de tentoonstelling '1914- '18, the Battle for the North Sea' in het Provinciaal Hof in Brugge.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!