Brecht bundelt geschiedenis van Emelgem in boek

07/12/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 10:32

Heemkring Ten Mandere-voorzitter Brecht Dutillieux (31) heeft de geschiedenis van Emelgem in boekvorm gegoten. Een lijvige klus waar liefst vier jaar onderzoek en schrijven aan vooraf ging, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Drieëndertig jaar na het verschijnen van 'De geschiedenis van Izegem' van voormalig Ten Mandere-voorzitter Jean-Marie Lermyte heeft diens opvolger Brecht Dutillieux met 'De geschiedenis van Emelgem' ook een eigen boek uit. Symbolisch, want het was mentor Lermyte die Dutillieux vier jaar geleden de aanzet gaf. "In 2011 kwam ik als historicus in opleiding bij Ten Mandere terecht", vertelt Brecht. "In de loop der jaren pende ik verschillende artikels voor het tijdschrift van de heemkring en in 2014 had ik zo ook een artikel klaar met een beknopte geschiedenis van Emelgem", vertelt hij. "Jean-Marie vond het artikel zeer interessant, maar wilde het toch niet in het tijdschrift publiceren. Hij vond dat we er iets groters van konden maken en stimuleerde me om er een boek over te schrijven."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!