Boek van Guido Dekeyrel zet Kortrijkse Gravenkapel in nieuw licht

27/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 16:41

De Gravenkapel in de Kortrijkse O. L. Vrouwekerk is voor velen wel het mooiste historisch monument van Kortrijk. Er is al veel over gepubliceerd, maar nu doet Guido Dekeyrel er een boek bovenop met heel wat kritische vragen. Waarom staat iemand onterecht als graaf afgebeeld? Waarom is er een echte graaf 'verdwenen'? Waarom is een gravin twee keer afgebeeld? En wie is de 'ontbrekende heilige'? Het pas voorgestelde boek 'De Graven(kapel) van Kortrijk in een nieuw licht' is alvast het resultaat van een boeiende speurtocht.

Guido Dekeyrel (63) groeide op in Heule. Van de laagste bediende bij de NMBS klom hij op tot IPB (Inspecteur van de Beweging). Hij was onder meer stationschef in Mol, Oudenaarde en Kortrijk waar hij zijn loopbaan beëindigde. Een mooi parcours, maar niettemin werd zijn loopbaan naar eigen zeggen 'door de politiek gekraakt'. Stof voor een volgend boek, zegt hij zelf...
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!